Известие

Collapse
No announcement yet.

Загрява а няма парно - АР156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
    Да.
    Водната помпа ми я слага Лисан. Нямам информация каква е практиката му с тези помпи. Но няма и 10К.
    Тръбичките на парното...поразгледах малко колата....едната от тях ми се видя, че излиза откъм двигателя...в близост до термостата?! Нали?! Може би нея ще е най-лесно да я сваля и да я надуя?! Туко-виж при надуването съм разнесъл и евентуалните боклуци, хаха.
    И двете тръби трябва да разкачиш. През едната ще надуваш и ще видиш дали въздухът минава лесно през радиатора. Така ако има някакви боклуци ще изпаднат навън и няма да се набият другаде по системата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      И двете тръби трябва да разкачиш. През едната ще надуваш и ще видиш дали въздухът минава лесно през радиатора. Така ако има някакви боклуци ще изпаднат навън и няма да се набият другаде по системата.
      Вместо с надуване съм го правил с фуния и вода, през едната наливаш от другата тече, виждаш и дебита хем
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Вместо с надуване съм го правил с фуния и вода, през едната наливаш от другата тече, виждаш и дебита хем
        Къде точно влизат и излизат тези тръби и зор ли е разкачването им?!
        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Къде точно влизат и излизат тези тръби и зор ли е разкачването им?!
          На 156 не съм го правил.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

В какъв смисъл си с летен термостат? За първи път чувам за такова нещо. А до колкото знам, ако термостата е наред и работи както трябва без значение лято или зима трябва като си загрее да държи стрелката на 90 градуса. Това е моето мнение и не парадирам да съм на 100% прав.
            Поздрави!
            Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

2 тръби една на няколко сантиметра една от друга по хоризонтала влизат към купето:

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

2 тръби една на няколко сантиметра една от друга по хоризонтала влизат към купето:

Колега, благодаря ти! Ще пробвам това с издухването
                ...иначе после закачането обратно?!....тънкости при обезвъздушаването?!
                DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Ако е недостъпно мястото, където двете тръби влизат в купето, могат да се разкачат от системата и от другите им краища, ако е по-лесно. Няма нещо специфично при обезвъздушаването на това радиаторче. Процедирай така както при обезвъздушаването на цялата система.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако е недостъпно мястото, където двете тръби влизат в купето, могат да се разкачат от системата и от другите им краища, ако е по-лесно. Няма нещо специфично при обезвъздушаването на това радиаторче. Процедирай така както при обезвъздушаването на цялата система.
                    Върти ми се в главата, като откача маркучите от двете им страни, откъм двигателя, да удължа единия и да му пусна една пароструйка....определено ще излезе всичко, но може и да го прецакам, самия радиатор?!...
                    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

С много високо налягане може и да го прецакаш.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колата има ли газова уредба, вече с няколко коли съм имал следния проблем.Изпаритея така е свързан че "изяжда" дебита на антифриза.И циркулацията на охл. течност е по-лесна през изпарителя от колкото през парното.Получава се, че на празен ход няма парно.Кажи ми има ли газова или не и ще ти предложа 2 решения.
                        Alfa164 T.S 148++ HP
                        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer Покажи съобщение
                          Колата има ли газова уредба, вече с няколко коли съм имал следния проблем.Изпаритея така е свързан че "изяжда" дебита на антифриза.И циркулацията на охл. течност е по-лесна през изпарителя от колкото през парното.Получава се, че на празен ход няма парно.Кажи ми има ли газова или не и ще ти предложа 2 решения.
                          Колега, колата няма инсталирана газова уредба.
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Колега, колата няма инсталирана газова уредба.
                            Тогава разкачваш маркучите и с един маркуч вързан на чешмата, с не много висоно налягане вкарваш вода в изходящия край на радиаторчето, докато от другия край потече чиста вода. После закачаш маркучите. Палиш колата с пуснато на макс. парно и доливаш концентрат, като отвори термостата. Всичко това на отворен разширителен съд.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Тогава разкачваш маркучите и с един маркуч вързан на чешмата, с не много висоно налягане вкарваш вода в изходящия край на радиаторчето, докато от другия край потече чиста вода. После закачаш маркучите. Палиш колата с пуснато на макс. парно и доливаш концентрат, като отвори термостата. Всичко това на отворен разширителен съд.
                              Благодаря, колега! Ще го направя!
                              Само да попитам...откъде на къде влиза и излиза течността в радиаторчето?...от десния (шофьорската страна) към левия маркуч (навигаторското място) или обратно?! Благодаря!
                              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Благодаря, колега! Ще го направя!
                                Само да попитам...откъде на къде влиза и излиза течността в радиаторчето?...от десния (шофьорската страна) към левия маркуч (навигаторското място) или обратно?! Благодаря!
                                Би трябвало тръбата, която идва откъм термостата (от страната на пасажерското място) да е входящата за радиаторчето.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X